Proč jíst rybu minimálně 2x týdně?

O co všechno přicházíte, pokud nejíte pravidelně ryby?

Zaprvé to je velké množství omega 3 mastných kyselin. Ty jsou obsaženy především v tučných mořských rybách jako je losos, tuňák nebo sardinky. Rozhodně se nelekejte slova tučný. Po rybách se netloustne, to vám potvrdí každý výživový poradce. Tučné ryby jsou ideální pro kardiaky, protože zabraňují usazování cholesterolu na stěnách tepen.

          

Zadruhé tu máme vysoký obsah pro tělo prospěšných látek. V rybím mase naleznete nezanedbatelné množství vitamínu D a B2, vápníku, fosforu, zinku, železa, hořčíku, jódu a v neposlední řadě i draslíku.

Jaké ryby si vybírat a jak je upravovat?

Vždy dávejte přednost čerstvým rybám před těmi mraženými. Velké ryby jako jsou losos nebo tuňák se doporučují konzumovat pouze jednou týdně. Naproti tomu mořskou tresku, pstruha, pražmu nebo například pstruha lososovitého si můžete dopřávat do sytosti.
Při úpravě myslete na své zdraví a vyhněte se obalovaným a smaženým variantám. Rybu je nejlepší rychle osmažit a následně pomalu podusit pod pokličku. Vhodné je i grilování a pečení, ale pouze pokud použijete kvalitní oleje a rybu nepřipálíte. 

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy