DIETAVKRABICCE.CZ

(Ne)tradiční štědrovečerní večeře

Vyzkoušejte naše zdravé a lehké vánoční menu.

Rybí zeleninová polévka: 4 porce
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 120g jiker
  •  20 g másla
  • 1,5 l vody nebo rybího vývaru
  • sůl a muškátový květ na dochucení
Jikry opláchneme a uvaříme v osolené vodě, pokrájíme. Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. V hrnci si rozpustíme máslo a mírně na něm osmahneme všechnu zeleninu. Změklou zeleninu rozmixujeme. Vše zalijeme vývarem nebo studenou vodou, vložíme jikry a necháme vařit. Dle chuti přidáme špetku soli a muškátového květu.

1 porce: 89 kcal / 374 kJ
 
Pečený pstruh: 4 porce
  • 1 kg pstruha
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, bylinky a koření dle chuti
  • šťáva z citronu/limetky
Rybu omyjeme. Bylinky posekáme, smícháme s kořením a potřeme vnitřek ryby. Pekáč vymažeme olivovým olejem, vložíme na něj pstruhy a pečeme v předem vyhřáté troubě cca na 180°C.
Můžeme pokapat i šťávou z citrónu, či limetky pro zvýraznění chuti.
 
1 porce: 383 kcal / 1.608 kJ
 
Lehký bramborový salát: 4 porce
  • 800 g brambor
  • 200 g mrkve
  • 2 kyselé okurky
  • 1 cibule
  • 2 vajíčka
  • sůl, pepř
  • bílý jogurt dle chuti
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Uvaříme si i mrkev a vajíčka natvrdo. Vše nakrájíme na kostičky, cibuli najemno. Přidáme jogurt a dochutíme. Nakonec vše promícháme a necháme odpočinout v chladu.
 
1 porce: 290 kcal / 1.167 kJ
 
Zdravá štědrovečerní večeře celkem cca: 760 kcal / 3.150 kJ
 
V případě tradiční večeře (rybí polévka zahuštěná jíškou doplněná smaženou houskou, kapr v trojobalu smažený v oleji, bramborový salát s majonézou): 1.430 kcal / 6.000 kJ. Čili skoro dvojnásobek.

Vyzkoušíte letos s námi lehčí verzi? 
 

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy