DIETAVKRABICCE.CZ

Mikulášská nadílka letos zdravěji

Nedat do mikulášské nadílky nezdravé laskominy vůbec neznamená, že ochudíme děti o sladké dobroty. Není nutné se vyhýbat sladkostem, pouze je třeba vybrat menší množství takových cukrovinek, které obsahují pouze kvalitní suroviny.

Čokoláda má své místo v mikulášské nadílce. Na tom se všichni shodneme. Ale proč místo umělých přeslazených náhražek nezkusit zdravější variantu, která bude mít minimálně 70% kakaa. Čokoláda může obsahovat například oříšky nebo višně či jiné ovoce, aby to bylo sladší a dětem chutnala.

Jako další laskominu můžete zvolit sušené ovoce. Dobrou variantou jsou například sušené švestky a meruňky, ale i fíky a datle. Také na různé druhy ořechů jako například burské, lískové nebo vlašské bychom určitě neměli zapomenout. 

Pro další zdravé cukrovinky můžeme zamířit například do lékárny nebo do krámků se zdravou výživou. Vybrat můžete třeba medové, ale i bylinkové bonbony či javorová lízátka.

Klasickou nedílnou součástí mikulášské nadílky je čerstvé ovoce, takže určitě ani to by nemělo chybět, ať zachováme něco z tradice. Do balíčku můžete přidat třeba mandarinku kiwi, jablko nebo banán.

A pokud budete mít dostatek času a energie, můžete svým ratolestem zkusit upéct i zdravější verti perníčků a zabalit do hezkého obalu. Určitě to velmi ocení a pochutnají si :). 

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy