Kolik nás vlastně stojí krabičková dieta?

Pojďme se na to podívat z druhé strany, tedy kolik člověk běžně utratí za “nekrabičková“ jídla. Pro názornost jsme vybrali dva příklady lidí, kteří jsou ke krabičkové dietě nejvíce skeptičtí. Jakmile ji ovšem vyzkoušejí, nemohou si svůj nový stravovací režim vynachválit. Maminka na mateřské dovolené.

Ženy s malými dětmi většinou nemají peněz nazbyt a tak jim přijde zbytečně drahé nechávat si vozit jídlo domů. Bohužel vidí pouze jeho cenu, aniž by si k tomu připočítali množství ušetřeného času. Z hlediska nákladů se pohybuje jídelníček maminek na mateřské okolo 200 Kč za den a to i s pitím.
Pobíhání kolem miminka jim často nedovolí doporučovaných pět porcí denně. Jednoduše nemají čas vařit pro děti a ještě pro sebe. První pořádné jídlo tak bývá až večeře, kterou připravují zároveň pro svého partnera. Takový postup ale škodí nejen jejich postavě, ale také metabolismu a celkovému zdraví.

Pracovní den běžné matky dvou malých dětí:
  • Snídaně – nic nebo jen něco malého a rychlého (sušenka, kousek koláče)
  • Svačina – nejčastěji nic
  • Oběd – velký hlad ženu donutí nandat si nadstandartní porci jídla, které většinou není skvělou ukázkou zdravého pokrmu
  • Svačina – nejčastěji nic
  • Večeře – společné jídlo s partnerem, mnohdy pozdě večer, kdy by se tělo již mělo připravovat na spánek


Jak vidíte, není to žádná sláva. Pokud by však naše ukázková maminka dala šanci krabičkové dietě, udělala by pro své zdraví mnohem více. Pět pečlivě připravených a nutričně vyvážených chodů vám dodá energii na celý den a zároveň máte jistotu v tom, kolik kalorií vlastně spořádáte.
Konečná suma bude možná o něco vyšší, ale ve srovnání s ušetřeným časem a přínosem pro vaše tělo se tento krok nepochybně vyplatí.

Podnikatelé

Ať už vlastníte firmu nebo jste jen malý živnostník, vždy máte oproti běžným zaměstnancům jednu velkou nevýhodu – chybí vám pevně nastavený režim. Jestliže je totiž člověk svým pánem, snadno sklouzne do velmi nezdravého stravovacího režimu. Pro podnikatele je, stejně jako pro všechny ostatní, důležitá pravidelná a nutričně hodnotná strava.
Bohužel je v těchto případech kvalitní jídlo nezřídka kdy odsunováno na druhou kolej a bývá nahrazeno čokoládovou sušenkou při práci. Podnikatelé utratí obecně za jídlo více peněz, než kolik stojí krabičková dieta. Od rána si sem tam něco zobnou a někdy zajdou na rychlý oběd do blízké restaurace. Jedí v autě, u pracovního stolu, za pochodu na ulici a pak se diví, proč se cítí špatně a neustále přibírají. Práce po večerech tomu také moc nepřidá a konečná suma se může vyšplhat klidně i k 500Kč za den.

Pracovní den běžného majitele firmy nebo OSVČ:
  • Snídaně – nic nebo káva a sladké pečivo
  • Svačina – sušenka, káva
  • Oběd – jídlo z dovozu nebo rychle snědená polední hotovka v restauraci
  • Svačina – nic
  • Večeře – obložená houska ze supermarketu
  • Druhá večeře – vydatné jídlo v rodinném kruhu

Jak vidíte, podobný jídelníček není rozhodně ukázkou zdravého životního stylu. Pokud se stravujete podobně, měli byste se mít na pozoru. Špatně zvolená strava vám ubírá přes den energii, přidává centimetry v pase a celkově vám nepřináší nic dobrého.
Vidíte se v některé z výše uvedených situací? Tak je možná načase udělat něco pěkného pro své zdraví a vyzkoušet krabičkovou dietu na míru. Již po prvním týdnu uvidíte velké změny v podobě přívalu energie a pohodového zažívání. 

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy