dietavkrabicce.cz

Karanténní režim – příležitost něco změnit

Abyste uspěli, je důležité si sestavit karanténní plán a nepodlehnout všem zlozvykům a nešvarům, které na nás doma číhají. Co byste tedy měli dělat, abyste co chvíli nechodili do lednice pro „něco dobrého“?


1. Věnujte se domácím pracím

Vše, co jste tak dlouho odkládali můžete mít raz dva hotové. Vytřídění starého oblečení, vyhození nepotřebných věcí, utírání prachu, oškrábání tapet, vymalování ložnice, nebo jenom rutinní úklid. Je spousta činností, díky kterým můžete vdechnout vašemu domovu opět život, a navíc se při nich i skvěle odreagovat. Do čeho se pustíte jako první?


2. Cvičte, nebo si udělejte procházku v přírodě

Pohyb je nesmírně důležitý, ať už je karanténa nebo ne. Pravidelná aktivita vás zbaví stresu, posílí imunitu i zlepší kondičku. I když jsou všechna sportoviště zavřena dejte šanci domácímu cvičení. Zapněte online cvičební video, popadněte švihadlo, nebo si domů pořiďte rotoped. Stačí, když každý den věnujte některé z této aktivit alespoň 20 minut a budete opravdu příjemně překvapení, jakými pozitivními změnami vaše tělo za tak krátkou chvíli projde.


3. Nechte si sestavit jídelníček  

Pokud nejste zrovna zapálení domácí kuchaři, využijte jídelníčku a s ním spojené krabičky na míru. Nejen, že nemusíte ztrácet čas vařením, ale zároveň objevíte i chutná zdravá jídla. Tento nově nastolený režim vás namotivuje a bude skvělým prvopočátkem při změně vašich zajetých stravovacích návyků. Zde se můžete rovnou podívat, co zrovna vaříme my.


4. Nejezte z nudy  

Nuda může být opravdu zákeřná. Neustálé navštěvování lednice, uždibování dobrot a neukojené chutě. Zbavte se nudy a věnujte se něčemu užitečnému. Ať už to je výše zmíněné cvičení, procházka, domácí práce, nebo to může být čtení oblíbené knihy, telefonování s přáteli, případně učení něco nového. Je spousta možností, jak využít svůj volný čas. Pokud jsou vaše chutě přesto silnější než vy, zvolte radikální řešení. Všechny sladkosti, pochutiny a dobroty, které vás lákají, jednoduše vyhoďte. Možná to zní drasticky, ale účel to splní na 100 %.


5. Věnujte se sami sobě  

I karanténa může být příležitostí, jak o sebe více pečovat. Odpočívejte, udělejte si domácí wellness, vlasový zábal, manikúru a pleťovou masku. Zaměřte se i na jógu a protahování, protože teď je ideální čas rozhýbat ztuhlé tělo, které bylo celou dobu skrčené za počítačem. Jak se vám líbí taková #selfcare?
 
A jak vypadá váš běžný den v karanténě? Inspirujte se našimi tipy a zařaďte do své karantenní rutiny nové návyky.

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy