DIETAVKRABICCE.CZ

Dýňový koláč

Ingredience:

Korpus
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek dýňových semínek
¼ hrnku kokosového oleje (jde použít i slunečnicový)
2 lžičky medu (případně javorového sirupu)
špetka soli

Náplň
2 hrnky dýňového pyré
½ hrnku rostlinného mléka (může být i kravské)
6 větších datlí
½ hrnku mletých ovesných vloček
1 lžička skořice
½ lžičky perníkového koření
špetka soli

Postup:
  • Datle zalejeme horkou vodou a necháme odstát
  • Předehřejeme si troubu na 180°C a vymažeme plech kokosovým olejem
  • Ovesné vločky a dýňová semínka rozmixujeme co nejjemněji
  • Postupně přimícháme sůl, med a kokosový olej. Hněteme, dokud nevytvoříme lepivé těsto
  • Těsto rovnoměrně vtlačujeme do formy (i na boky). Pečeme 10 minut
  • Slijeme vodu z namočených datlí. Rozmixujeme s trochou vody
  • Ve vedlejší míse smícháme dohromady všechny suché ingredience
  • K suchým přidáme zbytek ingrediencí a mícháme
  • Vzniklou náplň nalejeme na korpus a rovnoměrně rozetřeme.
  • Pečeme na 180°C 40 minut. Po vytažení necháme odstát, nejlépe přes noc.  

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy