Med jako sladký zázrak

MED A VITAMÍNY

Med se již po staletí používá v lidovém léčitelství na léčení řady neduhů. Obsahuje totiž řadu důležitých vitamínů a minerálů, jako např. vitamíny C a A, které nám tak často chybí.V medu najdete také vitamíny skupiny B, vitamín D, K nebo E. Med je rovněž bohatý na draslík, vápník, hořčík, křemík a železo.
 
MED JAKO PŘÍRODNÍ ANTIBIOTIKUM

Lipový čaj oslazený medem je výborným pomocníkem v boji proti nachlazení a jako podpůrný prostředek při léčbě dýchacích potíží. Med je právem považován za jedno z nejúčinnějších přírodních antibiotik. Vědci dokonce při mnoha laboratorních pokusech zjistili, že med dokáže řadu bakterií zabíjet a nemá přitom vedlejší účinky jako řada antibiotik. Dokáže dokonce zahubit i velmi nebezpečný kmen zlatého stafilokoka, který je odolný vůči mnoha antibiotikům.
 
PŘI NACHLAZENÍ

Při onemocnění  horních cest dýchacích odborníci radí vyplachovat ústa nebo kloktat medem. Také je ideální bylinkového čaje medem sladit. Proti kašli si můžete připravit sirup z cibule, medu a citrónu. Cibuli nasekejte nadrobno, přidejte dvě lžíce medu a lžíci citrónu. Nechte uležet, dokud cibule nepustí šťávu. Užívejte 3x denně po jedné lžíci. Skvělým pomocníkem v boji proti nachlazení je také zázvorový čaj s medem. Z kořene čerstvého zázvoru uřízněte asi 1 cm a nastrouhejte do hrnku. Zalijte vroucí vodou, oslaďte medem a přidejte pár kapek citrónu.
Med je možné využívat nejen vnitřně, ale také zevně. Již staří Římané ho používali k hojení ran, protože med má antiseptické účinky.
 
MED PRO KRÁSU

Detoxikační účinky medu se také používají při medových masážích, které dnes poskytuje řada wellness center. Medovou masáž si dopřejte, pokud se cítíte unaveni nebo trpíte některou z chronických chorob. Během medové masáže tak z těla odstraníte všechny toxické látky.
 
 

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy