Valentýnské menu

Svátek sv. Valentýna – den všech zamilovaných je tu už zítra, a pokud je již Vaše oblíbená restaurace zarezervovaná nebo jste se letos rozhodli připravit si romantickou večeři v pohodlí domova, máme pro Vás recepty na zdravé Valentýnské menu, které hravě zvládnete připravit. Skládá se z polévky, hlavního chodu a dezertu. První dva recepty pochází z naší knihy Vaše krabičková dieta, takže pokud Vás zaujmou, můžete si ji na našich webových stránkách ihned objednat.
Vydáno 13.02.2019, přečteno: 130x
Autor: DIETAVKRABICCE.CZ
 
Rajčatový krém s bazalkou a parmazánem a bylinkovou bagetkou
Na 2 porce budeme potřebovat:
  • 200g rajčat
  • 60g řapíkatého celeru
  • 60g mrkve
  • 400ml zeleninového vývaru
  • 20g parmazánu
  • stroužek česneku
  • dvě šalotky
  • olivový olej
  • čerstvou bazalku, listovou petrželku a rozmarýn
  • sůl, pepř a špetku cukru
  • jednu bagetku
Na olivovém oleji orestujeme šalotku a kořenovou zeleninu, přidáme na kostky nakrájená rajčata, cukr, česnek a bazalku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a podusíme. Až je zelenina měkká, vyjmeme česnek a polévku prolisujeme přes síto či rozmixujeme a dochutíme. Polévku ozdobíme nastrouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou. Bagetku pokapeme olivovým olejem, posypeme nasekanou petrželkou a rozmarýnem a necháme v troubě na 5 min zapéct.
1 porce obsahuje: Energie 1004 kJ, bílkoviny 8,5g, tuky 8,5g, sacharidy 39g.

Pečené prso z farmářského kuřátka s pepřovou omáčkou a restovanými císařskými lusky
Na 2 porce budeme potřebovat:
  • dvě 140g kuřecí prsa
  • 60g zakysané smetany
  • 100ml bílého vína
  • 300g císařských lusků
  • dvě šalotky
  • olivový olej
  • sůl, pepř, zelený sterilovaný pepř
  • rozmarýn
Kuřecí prsa okořeníme, opečeme na olivovém oleji a vyjmeme z pánve. Do výpeku dáme šalotku, kuličky zeleného pepře, podlijeme bílým vínem, svaříme a zjemníme zakysanou smetanou. Celé lusky prohřejeme na olivovém oleji a ochutíme solí a pepřem, ozdobíme rozmarýnem.
1 porce obsahuje: Energie 988kJ, bílkoviny 29,5g, tuky 9,5g, sacharidy 13g.

Kokosová Panna Cotta
Na 2 porce budeme potřebovat:
  • 2 plechovky kokosového mléka
  • 4 plátky želatiny
  • vanilkový lusk
  • 3 lžíce medu
  • jahody, maliny nebo jiné ovoce na ozdobu, máta
Plátky želatiny namočíme v malém množství vody, kokosové mléko zatím zahříváme v menším hrnci. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože seškrábneme semínka. Do kokosového mléka přidáme plátky želatiny, semínka vanilkového lusku a med. Mícháme, dokud se vše nespojí. Hotovou směs nalijeme do formiček či hrníčků a necháme ztuhnout v lednici na pár hodin, ideálně přes noc.
Hotovou panna cottu podáváme s čerstvým ovocem a ozdobíme mátou.
Dobrou chuť!
 
 
 

Osobní odběr: Praha, Praha – východ, Praha – západ

Kontaktní formulář

Chcete-li si domluvit konzultaci s naší výživovou poradkyní, která Vám doporučí pro Vás vhodný stravovací program, neváhejte nás kontaktovat.

Napište nám

Denní menu již od 269,-Kč*

V ceně je zahrnuto 5 chutných jídel na celý den

  • Snídaně
  • Svačina
  • Oběd
  • Odpolední svačina
  • Večeře

Staňte se klientem

Chcete zhubnout nebo jen jíst zdravě s naší krabičkovou dietou? A to vše bez stresu ještě si pochutnat?

Více info