DIETAVKRABICCE.CZ

Strašák jménem Štědrý den

  • Náhrady surovin
Ke štědrovečerní večeři patří bezesporu bramborový salát a kapr. Toto tradiční jídlo sice skvěle chutná, ale z jeho přípravy a ingrediencí je patrné, že obsahuje také velké množství KJ. Jak jej tedy odlehčit? Místo majonézy přidejte například kysanou smetanu! Ta vám tolik nezatíží trávení a zároveň je dostatečně hustá, aby dodala salátu požadovanou formu. Co se týká salátu jako takového, zkuste jej letos připravit z čerstvých surovin. Například sterilovanou zeleninu vyměňte za čerstvou, případně mraženou. Tu jednoduše připravíte na pánvi s trochou másla nebo olivového oleje. Mnozí z nás si také neodpustí tradičního smaženého kapra. Víte ale, že se dá skvěle připravit v troubě? Ingredience můžete ponechat stejné, ale pečením do sebe nenasákne přebytečný olej a bude pro vás snadněji stravitelný.
 
  • Dezerty
Rádi po celém dni příprav a shonu zasednete večer k pohádkám s talířem cukroví? Chápeme, ale i zde se dají uspořit drahocenné kalorie. Inspirujte se například našimi recepty na zdravé cukroví! S těmi budete mlsat bez výčitek během celých svátků. A že vás na cukroví moc neužije? I zde máme alternativu! Dopředu si nachystejte do misky kousky ovoce zakápnuté citronovou šťávou, nebo doslazené medem. 
 
  • Pohyb
Štědrý den nemusí být jen ve znamení lenošení a koukání doma na pohádky. Zkuste jej letos strávit aktivně. Před večeří vezměte celou rodinu na procházku! Nejen, že před večeří spálíte nějaké ty kalorie, odměnou Vám bude čas strávený s nejbližšími a dobrý pocit z toho, že pro sebe něco děláte. Jelikož jsou Vánoce svátky klidu, určitě mnoho z Vás nebude mít na pohyb ani pomyšlení. Pokud ale celý den strávíte přípravami a uklízením posledního nepořádku kolem domu, nemusíte mít žádné výčitky. Právě tím se kalorie spalují nejlépe.

Především si ale svátky užijte se svými blízkými v pohodě a klidu. Od nového roku tady zase budeme pro vás. Tým DIETAVKRABICCE.CZ

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy