DIETAVKRABICCE.CZ

Silvestrovský večírek bez zbytečného obžerství

  • Zdravé pohoštění
Ať už zastáváte roli hostitele nebo návštěvy, zdravé pohoštění přijde vždy vhod. U nás se stále u většiny lidí zdravé rovná ne moc chutné, ale opak je pravdou. Připravte například jednohubky z okurek natřené tvarohovou pomazánkou s bylinkami a uvidíte, že se po nich jen zapráší. Pokud víte, že by hosté ocenili například zdravou verzi oblíbených bramborových chipsů, ty můžete rovněž připravit doma v troubě. Jen brambory nakrájíte na tenké plátky, zakápnete olivovým olejem a necháte péct do zlatova. Dochutit je pak můžete bylinkami nebo špetkou soli. O variantách na sladké pohoštění se můžete dočíst například v našem předchozím článku, kde představujeme dva druhy zdravého cukroví.
 
  • Dostatek tekutin
Tohle pravidlo platí jak pro abstinenty, tak pro ty, kteří si sklenku alkoholu neodpustí. Dostatek nealkoholických tekutin v průběhu večera je skvělou prevencí proti novoroční kocovině a také vám zasytí žaludek. Tím pádem budete mít menší chuť na různá pokušení během večera. Jako ideální se nabízí voda, ale pokud vám to přijde moc obyčejné, nakrájejte do džbánu čerstvý citron, okurku nebo rozmačkejte hrst malin. Vodu tím ochutíte a na stole bude také lahodit oku.
 
  • Pohyb během večera
Největší sklony k ochutnávání budete zaručeně mít, pokud se nehnete celý večer od stolu. Snažte se procházet mezi hosty nebo třeba nabídněte pomoc hostiteli s přípravou pohoštění. Jakmile zaměstnáte mozek nějakou jinou činností, chutě na hřešení vás snáze přejdou. Určitě se nebraňte ani občasným vycházkám na čerstvý vzduch.  

Hlavní zásadou je ale nemít žádné výčitky. Pokud si uzobnete pár kousků chipsů nebo dáte sklenku vína, nikdo vás soudit nebude. Ne nadarmo se říká všeho s mírou. Od nového roku můžete začít například s naší krabičkovou dietou.  Ta vás zaručeně dostane zpět do formy. 

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy