DIETAVKRABICCE.CZ

Recyklace - často kladené otázky

Proč používáte tolik obalového materiálu?
Momentálně se jedná o jedinou, legislativně správnou, možnost, kterou můžeme klientům nabízet. Samozřejmě i my se snažíme zmírnit dopad na životní prostředí co nejvíce, proto jsou naše obaly plně recyklovatelné.

Jak mám obaly správně recyklovat?
Veškerý obalový materiál, který používáme, lze zcela recyklovat. Misky stačí vymýt klasicky jako běžné nádobí a odložit je do kontejneru nebo popelnice pro plastový odpad. Tašky samozřejmě můžete dále používat v domácnosti nebo je rovněž odložit do tříděného odpadu.

Můžu obaly opakovaně používat pro vaši krabičkovou dietu?
Co se legislativních a hygienických norem týká, opakované použití stejných obalů není možné.

Můžu místo plastových krabiček používat vlastní jídlonosiče?
Jedná se bohužel o podobný případ, jako u opakovaného používání našich krabiček. Z hygienického hlediska tato varianta není možná, jelikož většina obvykle používaných jídlonosičů nedokáže dostatečně těsnit a zabránit šíření bakterií. Během finální fáze balení je nutné jídlo šokově zchladit a zpracovat tak, aby nedocházelo právě k množení bakterií a mikroorganismů. To by bohužel v jiných alternativních obalech nebylo možné.

Plánujete do budoucna nějaké jiné alternativy balení?
Určitě plánujeme. Chtěli bychom obaly zařadit co nejdříve, momentálně je vše ve fázi vyjednávání s dodavateli. Pro novinky určitě sledujte náš Facebook a Instagram DIETAVKRABICCE.

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy