DIETAVKRABIČCE.CZ

Připravte se na zimu a užijte si podzim!

Podpořte svůj organismus

Je čas proto svému tělu pomoci, aby ho nepostihla podzimní chřipka nebo vleklé zažívací problémy. Velká podzimní dieta proto není dietou v klasickém slova smyslu, nejde v ní hlavně o shazování kilogramů, ale především o očistu těla od toxinů před nadcházející zimou, o podporu imunity, aby tělo netrpělo infekcí. Důležitý je nejenom dietní jídelníček, ale také psychická pohoda a vyrovnanost. Neměli bychom zapomínat na dostatek vitamínů v potravinách.

Očistné dny se zeleninou a ovocem

Mezi přirozené očistné prostředky patří hlavně zelenina a ovoce. Zkuste si jednou za čtrnáct dní udělat ovocný a zeleninový den. Vynechte jídlo a pijte jenom velké množství koncentrovaných ovocných a zeleninových šťáv. Pročistíte si organismus a vaše tělo dostane tolik potřebné vitamíny proti únavě. Pokud jste schopni pít kyselou citronovou šťávu, dejte si každý den před snídaní 2 dcl vody smíchané se šťávou čerstvě vymačkanou z citronu. Posílí vaše játra a nastartuje zažívání. Urychlí metabolismus. I během normálních neočistných dní ale nezapomínejte pravidelně konzumovat ovoce a zeleninu, nejlépe denně k dopolední a odpolední svačině. Potřebujete si udělat zásobu vitamínů na zimu.

Čajové rituály

Dopřávejte si také bylinkové čaje. Například kopřivový čaj, který podporuje krvetvorbu a také detoxikuje. Dejte si po dobu jednoho měsíce každý den ráno jeden šálek čaje. Stane se pro vás příjemným rituálem, který nastartuje váš den, i když bude zrovna venku počasí pod psa. Dieta na podzim vám pročistí zažívání. Zima je obdobím, kdy budete konzumovat těžší jídla, na která se musíme postupně připravit, a proto je třeba mít střeva pročištěná. Nebudete pak přibírat a díky zdravé dietě si udržíte svoji váhu.

Posviťte si na svůj život

Nepříjemným průvodním jevem zkracujících se dnů jsou podzimní deprese. Proto si dopřejte pobyt na čerstvém vzduchu, jakmile to počasí alespoň trochu dovolí. Stačí krátká procházka v parku. V místnostech, kde často pobýváte, si instalujte silnější žárovky se spektrem, které vám vyhovuje a působí duševní pohodu. Dobré je i teplé světlo svíček, nebo příjemný svit solných lamp. Ubývající sluníčko je třeba nějak nahradit a pomocí fototerapie budete podzimním splínům čelit mnohem lépe.
 
 
Zahřejte se

Nepříjemně na nás působí i pokles venkovní teploty. Proto do očisty těla zahrňte třeba i saunu, pokud ji dobře snášíte. Dopřávejte si pravidelně horkou koupel, nebo ještě lépe horkou sprchu, kterou budete kombinovat se studenou. Díky střídavému sprchování se stanete odolnějšími výkyvům teplot a otužilejšími. Neváhejte si přitopit, navléct si silnější svetr nebo dát si do postele elektrickou zahřívací dečku. Se zkracováním dnů se také mění váš denní rytmus. Proto se snažte chodit spát i vstávat ve stejnou dobu a spát osm hodin.


Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy