DIETAVKRABIČCE.CZ

Jarní očista – mýtus o zázračném celeru

A jaké přesně má mít celerová šťáva účinky?
Má Vám pomoci pročistit játra a ledviny, odstranit akné, pomoci jako prevence u autoimunitních a onkologických onemocnění a v neposlední řadě Vám pomůže shodit nějaké to kilo. Je tomu však doopravdy tak?

Pročištění jater a ledvin
Věřte, že játra ani ledviny nedokáže celerová šťáva očistit. Jsou to hlavní detoxikační orgány našeho těla a podílejí se tak největším dílem na odstraňování toxických a jiných látek, které by pro náš organismus mohly být nebezpečné. Dělají to automaticky, tudíž celerová ani žádná jiná šťáva není potřeba.
 
Odstranění akné
Může to tak být. Dostatečná hydratace má skutečně pozitivní vliv na kůži, takže pokud jste do této doby neměli dostatek tekutin, tak Vám šťáva může prospět. Je tu ale také možnost, že Vám kůži podráždí, jelikož celer je jeden z nejsilnějších alergenů.
 
Prevence autoimunitních a onkologických onemocnění
To by bylo moc fajn, že? Bohužel tomu tak prostě není. Vznik jak autoimunitních tak onkologických nemocí je tak široká problematika, že tomu celer opravdu pomoci nemůže. Jednak důvod jejich vzniku není přesně rozklíčován, jednak u každého typu hrají roli úplně jiné faktory. Z toho důvodu není jednotná ani léčba ani prevence proti těmto nemocím.
 
Hubnutí
Stejně tak jako teplá voda s citrónem Vám nenastartuje metabolismus před snídaní, ani celerová šťáva nemá zázračnou moc. Určitě je super ráno doplnit tekutiny, ale fakt díky ní nezhubnete. 
 
Jestli chcete svému tělu pomoci a pozitivně ho podpořit, tak omezte alkohol, nepřehánějte to s užíváním léků, jezte zdravě a pijte dostatečné množství čisté vody. Tímto samořejmě nechceme konzumaci celeru zavrhnout, to určitě ne - pokud Vám chutná, určitě ho zařaďte do svého jídelníčku. Jen pamatujte, že stejně jako se z jednoho salátu nehubne a z jednoho hamburgeru nepřibírá, tak půst či "detox" s Vaším tělem neudělá zázraky. 
 

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy