DIETAVKRABICCE.CZ

Grilujte zdravě a snadně

Grilovaná polenta se sušenými rajčaty
Suroviny:
400g kukuřičné polenty
1,5l studené vody nebo vývaru
Sůl
Olej
Sušená rajčata
  • Ve větším hrnci osmahneme kukuřičnou polentu a počkáme, dokud se krásně nerozvoní. Zalijeme vodou nebo vývarem, dle potřeby dosolíme a mícháme, dokud se celá hmota nebude vařit. V průběhu varu občas promícháme. Polenta je hotová tehdy, když se nelepí na strany hrnce. Ke konci přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata.
  • Vyložíme si plech pečícím papírem a celou hmotu na něj vyklopíme. Vrstva by měla být silná zhruba jeden centimetr. Povrch zarovnáme a necháme stydnout. Po vychladnutí ostrým nožem krájíme na kostky, případně kulatým vykrajovátkem na kolečka.
  • Povrch každého kousku potřeme olejem a grilujeme dozlatova z obou stran. Podáváme s grilovanou zeleninou nebo jako přílohu k masu.
Hrušky s medem a tvarohem
Suroviny:
2 velké hrušky
200g měkkého tvarohu
Vanilkový lusk
Med
Šťáva z jednoho citronu
  • Hrušky rozpulte a zbavte jadřinců. Z medu a citronové šťávy udělejte marinádu, kterou budete v průběhu grilování hrušky potírat. Opékejte dozlatova.
  • V misce si mezitím smíchejte tvaroh s vnitřní částí vanilkového lusku. Případně přidejte trochu medu pro dochucení. Hmotu dejte odpočinout do lednice.
  • Podáváme s vychlazeným tvarohem a ozdobené snítkou máty. 
Dobrou chuť.

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy