Blog

DIETAVKRABICCE.CZ

Zázvor – kořenový zázrak, který zahřeje i nabudí

Pokud vás trápí rýma a nachlazení, nebo si jen chcete okořenit život, tak zázvor vám poslouží více než skvěle. Tato exotická rostlina původem z Asie se může pyšnit charakteristickou citrusovou vůní a pikantním aroma. Největší oblibu si zázvor získal ve formě nápojů, a to především čaje, limonád a osvěžujícího piva. Zároveň je velmi oblíbený i jako koření či potravinový doplněk ve formě kapslí a sirupů. Oddenky zázvoru obsahují stovky účinných látek a má prokazatelně pozitivní vliv na lidské zdraví. Je zdrojem například vitamínů A, B1, B2, B6, C, E, draslíku, hořčíku, sodíku, fosforu, vápníku, železa a vlákniny. Obsahuje i aktivní látku gingerol, který je zodpovědný za typickou pálivou chuť, ale hlavně má i terapeutické účinky. Pomůže vám snížit nevolnost a studie dokonce prokázaly, že pozitivně ovlivňuje nádorové onemocnění, kdy vlivem konzumace zázvoru dochází ke zpomalení zhoubného bujení rakovinných buněk.

DIETAVKRABICCE.CZ

6 důvodů, proč se nemůžete zbavit chutě na sladké

Potýkáte se s neodolatelnými chutěmi na sladké a každá vaše cesta do kuchyně nakonec skončí u lednice, nebo šuplíku s oblíbenými dobrotami? Dobrá zpráva je, že i ty nejurputnější choutky se dají zkrotit, pokud porozumíte příčinám, které je vyvolávají.
 
Co se vlastně s vašim tělem děje, když vás začne honit mlsná? Vlivem několikahodinového půstu začne hladina krevního cukru klesat a dostaví se neovladatelné chutě. Sladkosti sice dokáží na krátkou chvíli hladinu krevního cukru zvýšit, ale stejně rychle jako se hladina zvedla, tak i znovu klesne. Sladkosti sice působí jako zlepšovák nálady, jejich efekt však trvá jen krátkou chvíli a jste opět tam, kde jste byli. Jak se tedy z tohoto začarovaného kruhu vymanit a porazit chutě na sladké jednou pro vždy?

DIETAVKRABICCE.CZ

Špenát - opravdový silák mezi listovou zeleninou

Špenát si v našich srdcích získal to pravé místo, když si ho před každou záchranou krásné Oli dal neohrožený Pepek námořník. Je to vitamínová bomba, která je nabušená velkým množstvím prospěšných látek a obsahuje více než 90 % vody, takže je ideální během redukční diety. Dnes se tato plodina pěstuje téměř po celém světě a v Evropě jsou hlavními pěstiteli Itálie, Francie a Německo.
 
Obsahuje i spoustu cenných látek jako je vitamín A, C, D, E a K, betakaroten, kyselinu listovou, biotin, niacin, sodík, draslík, vápník, fosfor, jód, měď, zinek, mangan, hořčík a také tolik známé železo. K železu se však pojí jeden mýtus a to je, že špenát obsahuje enormní množství tohoto stopového prvku, což není pravdou. Špenát, co se obsahu železa týče, nijak nevyniká nad jinou listovou zeleninou, ale tvrdí se, že k omylu došlo během publikace článku, kdy autor udělal chybu a posunul v hodnotě železa desetinnou čárku. Tato chyba byla následně opravena, ale v mysli lidí špenát stále zůstává tím železným hrdinou.

DIETAVKRABICCE.CZ

Spánek jako mocný všelék - napomáhá hubnutí a zlepšuje zdraví

Spánek je jednou ze základních potřeb, kterou ke správnému fungování potřebuje každá lidská bytost. Existuje mnoho knih a studií zabývající kvalitou spánku, jeho délkou, účinky, případnými poruchami apod. My se budeme snažit vám v dnešním článku předat ty nejdůležitější informace a doufáme, že ode dneška bude spánek jednou z vašich hlavních priorit.

DIETAVKRABICCE.CZ

Když se řekne vitamín D

Co se vám vybaví, když se řekne vitamín D? Většině z nás asi opalování a sluníčko. To máte samozřejmě pravdu, ale není to tak zcela všechno. Pojďme se na tento cenný vitamín zaměřit více a poodhalit, proč je pro náš organismus tak důležitý.
 

DIETAVKRABICCE.CZ

9+1 tipů, jak zvýšit hladinu testosteronu

Dnešní článek bude výhradně pro pány, ale je pravdou, že i dámy si zaslouží být vzdělány v této oblasti. Nedostatek testosteronu u mužů je v dnešní době smutným trendem. Když se vrátíme v čase o 100 let zpátky, tak průměrná hladina testosteronu se pohybovala mezi 800-2000 ng/dL, dnes je to 300-1070 ng/dL. Tato drastická změna hodnot je šokující, a proto je důležité, aby i muži dbali na udržení optimální hodnoty tohoto hormonu v těle.

DIETAVKRABIČCE.CZ

Rodinné menu domů

Nouzový stav stále trvá a opatření proti koronaviru budeme muset ještě nějakou dobu respektovat a přizpůsobit se jim. V této nelehké situaci si víc a víc uvědomuje, jak můžeme být za všechny běžně dostupné věci a služby vděční. Rodiny, které karanténu prožívají společně a většinu času tráví doma, to mají asi ze všech nejnáročnější. Home office, každodenní starost o domácnost, děti mimo školu a je opravdu obdivuhodné, jak se rodiče bravurně zhostili role učitele, trenéra, vychovatele, kuchaře, uklízečky, svačináře a mnohých dalších.

dietavkrabicce.cz

Karanténní režim – příležitost něco změnit

Pro někoho je karanténa a omezené vycházení peklo na zemi, někteří se na současnou situaci dívají jako na příležitost, kdy můžou konečně něco změnit. Nečekané a nekomfortní situace mohou být naopak skvělou nakopávkou ke změně. Využijte karanténu ve svůj prospěch a staňte se novým člověkem.
 

DIETAVKRABIČCE.CZ

Eliminujte riziko nakažení koronavirem – využijte dovážky domů

Situace ohledně koronaviru se vyvíjí z hodiny na hodinu a nyní je v zájmu všech, aby nebezpečí nákazy co nejdříve pominulo. Proto je nutné respektovat nařízení vlády a nevymýšlet způsoby, jak je vychytrale obejít. Teď se musíme řídit heslem tří mušketýrů: „Jeden za všechny, všichni za jednoho“. Co můžeme udělat proto, aby se situace co nejdříve zlepšila?

dietavkrabicce.cz

Jaké jsou hygienické zásady při přípravě krabiček?

V dnešním článku se s vámi podělíme o tom, jak připravujeme jídlo pro naši Dietu v Krabičce. Naši klienti jsou pro nás na prvním místě a rozhodně nechceme zklamat jejich důvěru, kterou v nás i se svými penězi vložili.

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy