Podzimní pročištění organismu pomocí bylinek

Očista organismu pomocí čerstvých bylinek

KOPŘIVA DVOUDOMÁ

Je rozšířeným plevelem po celé Evropě. Na podzim trháme špičky, protože obsahují velké množství vitaminu C, E, B12, kyselinu pantotenovou, beta-karoten, železo, hořčík, vápník, křemík, mangan, lecitin a látky zamezující růstu a množení bakterií.

VITAMÍNOVÁ BOMBA

Deset hrstí vrcholků kopřiv odšťavníme v odšťavovači. Hotovou šťávu uschováváme v skleněné nádobě v lednici. Denně užíváme jednu až tři čajové lžičky.

OČISTNÝ NÁPOJ

60 ml čerstvé mrkvové šťávy, 50 ml chřestové šťávy, 15 ml šťávy z kopřivy. Smícháme dohromady a pijeme pravidelně po dobu čtrnácti dnů.

KOPŘIVOVÝ ČAJÍK

Potřebujeme: 2 lžíce kopřivy, 3 dl vroucí vody
Postup: Kopřivu zalijeme vodou a vše necháme 15 minut louhovat. Poté přecedíme a popíjíme po doušcích. Tato kúra by měla trvat 14 dní.

KOKTEJL NA VYČIŠTĚNÍ ORGANISMU

Potřebujeme: 2 dl šťávy z červené řepy, 1 dl šťávy z kopřivových špiček (špičky a mladé lístky kopřiv odšťavníme v odšťavňovači nebo rozmixujeme a scedíme přes plastové sítko), 1 dl šťávy z mrkve
Postup: Ingredience smícháme dohromady, hotový šejk popíjíme ráno nalačno po dobu 14 dní.

SMETANKA LÉKAŘSKÁ

Tato bylinka příznivě ovlivňuje metabolismus. Obsahuje inulin, vitaminy C, D, skupiny B, beta-karoten, fytosteroly, draslík, sodík, mangan, měď, železo, vápník, síru, fosfor a působí antibakteriálně. Podporuje tvorbu slin a žaludečních šťáv, zvyšuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení a regeneruje jaterní buňky. Má rovněž mírné močopudné účinky a proto se v syrovém stavu či v čajových směsích uplatňuje při očistných kúrách a bývá i součástí dietních režimů pro redukci váhy.

PODZIMNÍ ŠEJK

Potřebujeme: 2 lístky smetánky, 1 lžíci kopřivových špiček, 3 dl šťávy z červené řepy
Postup: Všechny uvedené ingredience smícháme dohromady a rozmixujeme. Šejk podáváme ve vysokých sklenicích a dopřáváme si ho 2 x denně po dobu 7 dní.

PAMPELIŠKOVÝ ČAJ

Potřebujeme: 2 lžíce pampelišky, 3 dl vroucí vody, 1 lžíci medu
Postup: Bylinku přelijeme vroucí vodou a vše necháme 10 minut louhovat. Po uplynutí této doby přecedíme a přisladíme medem. Pampeliškový čajík popíjíme po dobu 14 dní.

OČISTA DUŠE

Na tuto očistu velmi často zapomínáme, i když je opravdu nesmírně důležitá. Naší mysli velmi prospívají meditace, procházky v přírodě, pravidelný pohyb, krásná hudba, vůně rostlin bylinky, zdravá strava i hezká literatura.
 
 

Bezplatná zákaznická linka

800 200 204

Napište nám

info@dietavkrabicce.cz

Otázky a odpovědi

Časté dotazy